Parteneriat Nord Pool și BRM pentru PZU și PI de energie electrică

Parteneriat Nord Pool și BRM pentru PZU și PI de energie electrică

Operatorul Pieței Europene de Energie Electrică Nord Pool, care împlinește în acest an 30 de ani de activitate, are plăcerea de a anunța semnarea acordului de cooperare cu Bursa Română de Mărfuri, prin care vor fi furnizate platformele de tranzacționare, împreună cu toate serviciile aferente, pentru Piața Zilei Următoare și Piața Intrazilnică de energie electrică în regim cuplat la nivel european.

Potrivit acordului, Nord Pool va sprijini Bursa Română de Mărfuri în obiectivul său de a deveni bursa de energie electrică reprezentativă a României.

Acordul dintre cele două companii va permite Nord Pool să ofere servicii de IT și consultanță pentru dezvoltarea sistemelor de tranzacționare specifice piețelor cuplate de energie electrică la nivel european, care vor permite Bursei Române de Mărfuri să îndeplinească rolul de OPEED (Operatorul Desemnat al Pieței de Energie Electrică).

Lina Masiuliene, Directorul de Piețe  al Nord Pool, a declarat : „Suntem încântați să colaborăm cu Bursa Română de Mărfuri și să furnizăm platformele de tranzacționare, testate și de succes ale Nord Pool, care vor permite partenerului să își îmbunătățească portofoliul de servicii oferite clienților săi actuali, precum și să ofere o opțiune performantă pentru participanții la piața de energie electrică din regiune. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Bursa Română de Mărfuri pentru a ajuta la realizarea ambițiilor sale de a stabili un  mecanism transfrontalier eficient, simplu și sigur de tranzactionare a energie electrice în România.”.

Oana Popa, Director pentru Clienți și Operațiuni la Bursa Română de Mărfuri, a adăugat : „Acest parteneriat simbolizează obiectivul comun al ambelor companii de a promova un sistem profesional de tranzacționare pentru piața spot de energie electrică din România, printr-o cooperare pe termen lung cu Nord Pool. În acest sens, Bursa Română de Mărfuri își exprimă așteptările pozitive cu privire la dezvoltarea viitoare a acestui proiect și își propune să creeze o piață de energie mai eficientă și integrată în regiune.”